Elemzés

Alapvetően két eltérő működési séma közül választhat. A továbbiakban ezekről adunk tájékoztatást, bemutatjuk mindkét séma előnyeit és hátrányait. Reméljük, hogy ezek alapján egyértelműen ki tudja választani az Önnek megfelelő sémát.

Működési séma – Felhő architektúra

A felhő architektúra használata lehetővé teszi a gyors és költséghatékony program elérést. Nem kell a telepítéssel bajlódnia, nincs szükség a WEB szerver finomhangolására. Mindezt a felhőben lévő WEB szervernél szakembereink már elvégezték Ön helyett. Önnek csak a kimutatásokra kell koncentrálnia, amely segíti az Ön munkáját.

A felhő architektúra esetén is megoldható, hogy az értékes adatai esetén is megvédheti értékes adatait az illetéktelen hozzáférésektől. Csak az férhet hozzá, akinek Ön megengedi. A felhőben (szerverparkban található számítógépen) lévő adatok elérésének biztosítása, a mentések elvégzése, karbantartása a szolgáltató feladata és szakértelme. Önnek csak élveznie kell a rendszer egyszerű és bárhonnan elérhető adatok kezelésének hasznát!

Elemzés

ElőnyökHátrányok
Nincs szükség telepítésre
A felhő erőforrásait meg kell osztania másokkal.
Gyors üzembe helyezés
Az adatbázis szervert egy speciális porton keresztül az internet számára elérhetővé kell tenni
Mindig a legfrissebb verzió érhető el
Az adatforgalom az adatbázis szerver és a WEBszerver között a felhasználónál lévő internet sebességétől függ
Kevesebb erőforrás szükséges a felhasználónál
Az adatbázishoz való hozzáférés csak a megadott internet címről érhető elMűködési séma – Belső erőforrások

A belső erőforrások használata esetén minden működési feltételt a felhasználó szerverein kell biztosítani. Így telepíteni kell a megfelelő konfigurációval rendelkező WEB szervert, valamint a CivisCloud vállalatirányítási rendszert. A felhasználók számától, valamint az adatbázis szerver tulajdonságaitól függ, hogy a WEB szerver és az adatbázis szerver lehet-e ugyanazon a gépen, vagy a WEB szervert új számítógépen kell létrehozni.

Ennek a sémának nagy előnye, hogy szükség esetén teljesen megtilthatjuk a külső internetről való hozzáférést és csak a belső hálózatot használhatjuk az adatok kezeléséhez, kiértékeléséhez. Ezzel a tiltással csak akkor éljünk, ha az biztosan indokolt, hiszen így azt az előnyt veszíthetjük el, hogy a menedzsment bárhol a világban rá tudjon tekinteni a megfelelő kimutatásokra. Használjunk inkább más védekező eszközöket a biztonságos hozzáférés eléréséhez.

Elemzés

ElőnyökHátrányok
A rendszer erőforrásait maximálisan ki tudja használniWebszerver, CivisCloud vállalatirányítási rendszer telepítése szükséges
Használható intranet és internet segítségévelA legfrissebb verzió csak frissítés útján érhető el
A program időlegesen leállítható
Bármilyen internet címről érkezhet kérés a program használatára, nehéz az illetéktelen behatoló elleni védekezés tűzfal használatával
Az adatbázis szervert nem kell az internet számára elérhetővé tenni
Az adatforgalom az adatbázis szerver és a WEBszerver között a belső hálózat sebességétől függ